Pečená červená řepa se žampiony a zálivkou balsamico
 

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 velká cibule + 1 stejně velká červená řepa, 5 žampionů, 1 velká mrkev, několik větviček tymiánu, olivový olej, ocet balsamico, med, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hlubšího pekáčku dáme oloupanou cibuli rozkrájenou na osminky a rozdělenou na plátky. Přidáme červenou řepu (oloupanou pod tekoucí vodou, pokud nechcete být červení) nakrájenou na 0,5 cm hranolky, dále oloupané žampiony rozkrájené na čtvrtky a mrkev nakrájenou na šikmá 0,5 cm kolečka. Přidáme pár snítek tymiánu. Zvlášť si rozšleháme asi dvě lžíce olivového oleje s trochou octa balsamico a trochou tekutého medu (pokud nemáte čerstvý tymián, přidejte tam špetku sušeného). Zálivku vykapejte na zeleninu na pekáči, promíchejte, osolte a opepřete. Pečte cca 30 min při 220st C odkryté v troubě, po asi 20 min promíchejte. Je to výborná příloha k naprudko opečenému masu nebo samotné jako lehká večeře (s tmavým pečivem, ozdobené kysanou smetanou a zelenou řeřichou). Moc dobrý je k tomu taky grilovaný kozí sýr.

Dobrou chuť :- )

Pečená červená řepa

Post navigation


One thought on “Pečená červená řepa

  1. Červená řepa je výborná, když chceme tělo zbavit nečistot a toxických látek. Hodí se tedy i při fitness dietě. Díky za tento recept. Pečenou řepu jsem ještě nezkoušel, ale píšu si do pořadníku 🙂

Comments are closed.